سس، کاندوم، مالزی و مطالعات تطبیقی

سس چیست؟

سس چیزی است که به تنهایی خورده نمی شود بلکه برای افزودن بو، مزه، نرمی و زیبایی ظاهری به غذاهای دیگر اضافه می شود.

در فرهنگ غذایی ما اصولا سس جایگاهی ندارد. کمتر آدمی برای درست کردن سس وقت صرف می کند. در بیشتر مواقع سس به دو نوع سس سفید یا سس قرمز محدود می شود. درست مثل نوشابه قرمز یا نوشابه مشکی.

برای این موضوع دلایل مختلفی می توان متصور شد. برای مثال شاید بیشتر غذهای ایرانی نیازی به سس ندارند. هر چند که بعضی ها معتقدند حتی به غذاهایی مثل قرمه سبزی، کباب کوبیده یا آبگوشت هم می توان سس اضافه کرد. اینها کسانی هستند که شعار “هر غذایی با سس خوشمزه تر است” را سر می دهند. در هر صورت صنعت ساخت سس در کشور ما صنعت مهجور و عقب مانده ای است که در عین عقب ماندگی فرصتهای بی نظیری را هم برای کارآفرینان جوان و علاقه مند به سس فراهم می کند.

برای نمونه کشور مالزی را در نظر بگیرید. مالزی برای من تداعی کننده چهار صنعت مهم این کشور است. اول دانشگاههای آن و خیل عظیم دانشجویان ایرانی که هر ساله برای ادامه تحصیل به آنجا می روند. دوم صنعت توریسم و سواحل زیبای آن. سوم صنعت کاندوم مالزی، چیز نازکی که در هر لحظه از افزایش جمعیت کره زمین و همچنین شیوع بیماریهای مقاربتی جلوگیری می کند. چهارم صنعت تولید سس.

بله ما از مالزی سس وارد می کنیم. البته از خیلی کشورهای دیگر(دبی، آمریکا و …) هم این کار را می کنیم ولی مالزی کشور خوبی برای مطالعه است. به هر صورت این همه دانشجوی ایرانی در مالزی مشغول تحصیل هستند و با یک برنامه حساب شده می توان تعدادی از آنها را مامور به کسب و انتقال دانش و فناوری ساخت سس به میهن عزیزمان نمود.

سس در زندگی بشر نقش مهمی را ایفا می کند و این نقش روز به روز پررنگ تر و حیاتی تر می شود. شاید هم به همین دلیل است که استثمارگران تا کنون اجازه نداده اند که ما در داخل کشور سس تولید کنیم و از واردات آن بی نیاز بشویم. این را به این دلیل می گویم که سس با کاندوم فرق دارد. شما هم می دانید که تولید کاندوم  به این راحتی ها نیست و نیاز به تکنولوژی دقیق و مواد اولیه با کیفیت بالا دارد. صحبت مرگ و زندگی است. ولی سس؟ ترکیب آب و ادویه و چند جور ماده غذایی دیگر؟ به همین دلیل واردات سس و اینکه ما حتی یک سس خوشمزه در داخل نمی توانیم تولید کنیم، در خوشبینانه ترین حالت غیرعادی به نظر می رسد.

به امید روزی که سسکفا(خودکفا در تولید سس) بشویم.

2 دیدگاه

  1. شانسکی به این صفحه هدایت شدم امروز و این ساعت، و نمیشه نظر نذارم
    پست بامزه ای بود :)، از عنوان گرفته تا متن و ارتباط نه چندان زیاد این دو تا!!!:) و البته اهمیت زیاد موضوع!!!!:) و حتی عبارت جدید سسکفا و کلی چیزای دیگه
    امیدوارم که هدف همین بامزه بودن باشد و این کامنت ما باعث پی بردن به تفکر سطحی ما نشود 🙂 البته که اگر هم بشود اشکالی ندارد چرا که ما لذت رو برده ایم

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *