1- اگر توافق هسته ای کامل شود و بعد از سه ماه همه تحریمها برداشته شود و همه اتفاقهایی که همه حدس می زنند می افتد بیفتد، شما (شخص شما) چکار می کنید؟
2- اگر توافق هسته ای کامل نشود و بعد از سه ماه همه تحریمها برداشته نشود و همه اتفاقهایی که همه حدس می زنند می افتد نیفتد، شما (شخص شما) چکار می کنید؟
از زمانی که کتاب امکان منتشر شده است تا امروز من ایمیلهای زیادی دریافت کرده ام که بیشتر آنها در نقد ایده های مطرح شده در کتاب امکان نوشته شده اند. ایده هایی که: عملی نیستند. مردانه هستند. به درد پسرها که برای فرار از سربازی به دانشگاه می روند نمی خورند. پول زیادی لازم دارند. زیادی خوشبینانه هستند. برای جامعه ایران مناسب نیستند. ایده ها دزدی هستند. و الخ.
هدف اصلی من در نوشتن کتاب امکان، ارائه سی ایده جایگزین برای دانشگاه رفتن نبوده است. هدف اصلی کتاب امکان، معرفی مفهوم امکان محوری و همچنین تنها روش برای درمان علم زدگی است که در این نوشته و در انتهای کتاب امکان به آن پرداخته ام.
دانشگاه رفتن و جایگزینهای آن فقط یک مورد نمونه از امکان محوری است. یکی از سی ایده ای که در کتاب مطرح شده “نوشتن سی ایده توسط خود خواننده” است. و تنها ایده ای که تا به حال انتقادی به آن وارد نشده است. و تنها ایده ای که من می توانم از آن دفاع کنم. این ایده ای است که تا به امروز برای من مفید واقع شده است و مطمئنم که برای دیگران هم فایده بسیار خواهد داشت.
سؤال این نیست که آیا ایده های مطرح شده در کتاب امکان بدرد شما می خورند یا نه؟ سؤال اینست که آیا از وقتی که با مفهوم امکان محوری آشنا شده اید، هر روز ده ایده خودتان را نوشته اید یا نه؟ آیا تمرین روزانه را انجام داده اید؟
قاعدتا کسی که مدتهاست تمرین روزانه اش را انجام می دهد بهتر می تواند به سؤالهایی که در ابتدای نوشته مطرح کردم – فقط برای خودش- جواب بدهد.
برای کسی هم که تمرین روزانه اش را انجام نمی دهد و مدتهاست که از گشادی مزمن و یبوست ذهنی و تکرر ناسپاسی رنج می برد جواب به هر دو سؤال یکسان است. توافق هسته ای صورت بگیرد یا نگیرد، در هر صورت چنین آدمی ایده ای ندارد که چکار باید بکند. برای چنین آدمی هم اقتصاد باز و هم اقتصاد بسته هر دو می توانند تهدید باشند. یکی به دلیل رقابت فشرده. دیگری به دلیل کمبود منابع. یکی به دلیل تندی. دیگری به دلیل کندی.
3- آیا ده ایده برای سؤالهای بالا دارید؟ یا هر چیز دیگری؟ همیشه نوشتن دو سه ایده اول کار آسانی است. دو تای بعدی کمی سخت می شود. پنج ایده بعدی نفس آدم را می گیرد. عضله ایده پردازی برای ورزیده شدن به فشار نیاز دارد.
4- چقدر طول می کشد تا عضله ایده پردازی ورزیده شود؟ شش ماه یا یک سال. چه اهمیتی دارد؟ شما از همین امروز شروع کنید. تاثیرش را ظرف چند ماه در ابعاد مختلف زندگیتان خواهید دید.
5- آیا همه ایده هایی که می نویسم باید ایده های خوبی باشند؟ شما حتی اگر هم فکر کنید که بیشتر ایده هایتان ایده های خوبی هستند، واقعیت خلاف اینست. ایده مثل اسپرم می ماند. به ازای هر بچه که بدنیا می آید میلیونها اسپرم به فنا می روند. برای اینکه یک ایده خوب پیدا شود و به پیاده سازی و بهره برداری برسد، نیاز به فنا شدن هزاران ایده وجود دارد. البته نوشتن هزاران ایده بد ما را به آن “یک ایده خوب” می رساند.
6- آیا نوشتن روزانه ده ایده ( قسمت ذهنی) از قسمتهای دیگر تمرین روزانه مهمتر است؟ خیر. هر چهار قسمت در کنار هم اهمیت دارند. میلیونها اسپرم بدون وجود یک تخمک و یک رحم و تغذیه مناسب هیچ نوزادی را خلق نمی کنند. من بیشتر روزها ده ایده می نویسم ولی روزهایی که شب قبلش خوب نخوابیده باشم یا روزهایی که با مادر بچه ها جر و بحث کرده باشیم، نوشتن ده ایده برایم بسیار سخت می شود.
7- من ایده های زیادی دارم ولی نمی دانم کدامشان را انتخاب کنم. شما ایده را انتخاب نمی کنید. ایده شما را انتخاب می کند. ابتدا باید یاد بگیرید که به ایده هایتان وابستگی (attachment) پیدا نکنید و آنها را دور بریزید. کم کم یاد می گیرید که ایده ای را که قلب شما را به تپش می اندازد و خواب و خوراک را از شما می گیرد و در ضمن امکان مجاور هم هست، شناسایی کنید.
8- آیا همه ایده ها باید در جهت کسب و کار و درآمدزایی باشند؟ خیر. بهتر است اینگونه نباشند. برای هر چیزی می توانید ده ایده بنویسید. مثلا نشانه شناسی. کسب درآمد اثر جانبی ورزیده شدن عضله ایده پردازی است. ایده هایی که با هدف کسب درآمد یا ایجاد کسب و کار تولید می شوند معمولا بیش از حد متوسط بد هستند.
9- با ایده های دیگران چکار کنم؟ الف- انتقاد و بیان اینکه چرا بدرد شما نمی خورند. ب- نوشتن ده ایده بر اساس آنها و ترکیب آنها با ایده های خودتان. ایده خوب زمانی بوجود می آید که به اندازه کافی با ایده های دیگر ترکیب شده باشد. عضله ایده پردازی شما هر چقدر هم که ورزیده شده باشد هنوز محدود به چارچوب ذهن شماست. ایده شما در ترکیب با ایده های دیگران هزاران برابر بهتر می شود و شانس مولد شدن پیدا می کند. این پدیده درست شبیه جفت گیری است. همانطور که همه موجودات برای مولد شدن به جفت گیری نیاز دارند، ایده ها هم برای مولد شدن نیاز به ترکیب و آمیزش با ایده های دیگران دارند.
10- من برای این کار وقت ندارم، چکار کنم؟ go f**k yourself.
جناب سخاوتي ممنون ميشم چهار قسمت تمرين روزانه رو يه بار ديگه به ترتيب بفرماييدقربان،اخه من تازه واردم
یادمه گفتید اخبار نگاه نمیکنید آخرین باری هم که نگاه کرید پشیمون شدید، وبلاگ شما حول آغازگری میچرخد و حرف تازه ای ندارد، یکی از این آغازگران برادرم هست که مثل شما تا حالا ده ها کار عوض کرده است در نهایت نمیشود هم کنون به او گفت چه کاره است البته مانند شما عاشق کوه و پرورش روح و کسب هنر هم نیست. این کامنت صرفا برای اعلام حضور بود نه برای بیان نظر و یا هرچیز دیگری درباره ی این پست شما.
میدونی دوستم، من نه با برادرتون کار دارم نه آغاز گری و نه حرفای تازه یا کهنه ی جناب سخاوتی
فقط دعا میکنم گاهی بیخیال تر باشی و بتونی لذت ببری حتی بدون اعلام حضور
آقای سخاوتی عزیر
این روزها وقتی آدرس وبسایت را در مرورگر وارد می کنم یا در بوکمارکم کلیک می کنم یاد
اینترنت دایل آپ و وارد شدن به سرویس جیمیل می افتم!
وبسایت خیلی زمان میبره تا لود شود!
راستی … بعضی عکس ها که تا چندهفته پیش قابل دیدن بود الان نیست.
that’s my problem,too:(
زندگی من هیچ تغییری نمیکنه چون من برنامه ها و ایده های خودمو دارم
اتفاقات بیرونی خیلی موثر نیستن.
سلام آقای سخاوتی
منظورتون از تمرین روزانه
http://alisekhavati.com/2012/05/%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D9%84%D9%85-%D8%B2%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%DB%8C%D8%A7-%D8%AA%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88/
هستش؟
که جزییات عملیش میشه:
نوشتن ده ایده راجع به امکان های مجاور
انجام کارهایی که حالمونو خوب میکنه
و نوشتن فهرست شکرگزاری
بله
هدف رشد و تقویت جسم و جان و روح و روان است که هر کسی ممکن است به روش خاص خودش به این هدف برسد
جزئیات عملی در نوشته فوق فقط یک پیشنهاد از طرف من بوده است
این
go f**k yourself
خیلی بجا و جذاب بود!
سلام
نظر من رو بخواهید میگم از بهترین پست های شما بود این نوشته.
خوووووب
خیلی خوووووب
بیرحمانه خوب
لذت بردم 🙂
مخصوصا از بند 10